virtuaalihevonen

Mercer In

Rotu suomalainen puoliverinen
Sukupuoli ori
Säkäkorkeus 168 cm
Väri ruunikko (Ee/Aa)
Rekisterinumero VH05-031-0840 / PKK-000
 
Syntymäaika (ikä) 02.03.2008 (12v, oma)
Kasvattaja K. Kivelä, evm
Omistaja Kairan, VRL-278
 
Koulutustaso Int II/160 cm/CIC4

✭ Energinen mutta suhteellisen selväpäinen orii.
✭ Luottaa ihmiseen; hoitotilanteet eivät yleensä tuota ongelmia.
✭ Hyppää rohkeasti, innolla ja mitä vain.
Kilpailee porrastetuissa.


Jälkeläiset
251213 t. Cheska (e. Jënks 21)
280418 t. Aura Vivifié (e. Aura Brillé)
010611 t. Aloha (e. Alena)

i. Zhelios
  fwb, rn, 166 cm
ii. Karneades
  trak, rn, 168cm
ie. Pretty Ballamon
  fwb, m, 165 cm
e. Vesicia
  swb, trn, 168 cm
ei. Vincenzo Rossini
  swb, trt, 176cm
ee. Hatelia
  holst, trn, 157 cm

Zhelios (s. 1999) on vähän romuluinen, raamikas esteruuna, joka kisaa suomalaisen ratsastajan alla kansallisissa luokissa. Siitä oli suunniteltu siitosoriita, mutta se pääsikin käyttöön vain yhden kauden ajaksi, sillä se ruunattiin 4-vuotiaana (leikkauksen jälkeen hyvänlaatuiseksi paljastuneen) kasvaimen takia. Luonteeltaan Zhelios on kuulemma turvallinen, lehmänhermoinen ratsu, joka tekee mitä käsketään. Sillä on puoliveriseksi pieni ja ahtaanlainen laukka, mutta onneksi se ei ole periyttänyt tätä kolmelle jälkeläiselleen.

Karneades (s. 1992) asuu Ruotsissa, jonne se tuotiin 1997. Luonteikas, mutta hyvärakenteinen orii on hyväksytty trakehner- ja puoliverijalostukseen Saksan lisäksi Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa. Jälkeläisiä sillä on 28, joista suurin osa on Ruotsissa (13) ja Norjassa (7).

Pretty Ballamon (s. 1981) oli eteläsuomalaisen kenttäratsastajan luottoratsu, joka oli kaikkien sen tuntevien hevosihmisten mukaan rautaisin ja onnekkain ratsu ikinä. Se teki parhaansa satoi taikka paistoi, ja oli kaiken kukkuraksi helppohoitoinen ja aina terve. Sille ei elämänsä aikana käynyt yhtäkään suurempaa onnettomuutta, vaan kaikki haaverit jäivät pieniksi ja harvoiksi. Tamma tiinehtyi hyvin, ja varsoikin kuusi kertaa kisauransa päätyttyä. Se kuoli vanhuuteen 27-vuotiaana.

Vesicia (s. 1992) on ruotsissa syntynyt estetamma, joka tuotiin suomeen vuonna 2001. Se on varsin jalo ja kaunis, ja onkin tunnetumpi hevoslehtien kansikuvatammana sekä näyttelyhevosena, kuin kisaratsuna. Sillä on kuitenkin hyvä skouppi ja ratsastettavuus, ja mikäli sen omistaja olisi keskittynyt kisaamiseen, olisi tamma hyvinkin voinut olla pohjoismaiden parhaimmistoa.

Vincenzo Rossini (s.1995) on rautias ruotsalainen puoliverinen, joka oli kisavuosinaan kotimaansa koulukenttien kermaa, ja keräsi ratsastajansa Linda Lundinin kanssa melko suuren fanijoukon hevosharrastajien - niin nuorten kuin vähän vanhempienkin - keskuudessa. Oriin upeat tulokset ja kiitettävät liikkeet ovat tehneet siitä suositun siitoksessa, ja sitä käytetään usein myös estetammoilla. Jälkeläisiä oriilla on seitsemisenkymmentä. Nykyään Vincenzo Rossini viettää eläkepäiviään Ruotsin etelärannikolla.

Hatelia (s. 1975) oli saksalaisen puoliverikasvattajan siitostamma. Luonteeltaan vähän kärttyinen, mutta yhteistyökykyinen tamma jätti jälkeensä kymmenen jälkeläistä. Se oli sukunsa ja varsinkin emälinjansa takia varsin suosittu valinta, ja sen varsat vietiin käsistä eliittivarsojen huutokaupoissa. Hatelia myytiin 16-vuotiaana Ruotsiin, jossa se varsoi viimeisen varsansa Vesician, ennen kuin kuoli suolenkiertymään.


Kaiken © Kairan, ellei toisin mainita
Taustakuva www.subtlepatterns.com