Jënks 21


Klikkaa rakennekuvaan!

  • Skp. Nimi : t. Jënks 21
  • Rotu : lämminverinen ratsuhevonen (FWB)
  • Säkä, Väri : 160cm, musta (Ee)
  • Syntynyt (ikä): 12.05.2008 (14v, oma)

Jenks oli nuorempana hermostuneempi ja jokseenkin säikky, mutta iän ja kokemuksen myötä on se rauhoittunut. Nykyään tämä näpsäkkä tamma tekee töitä keskittyneesti ja ratsastajaa kuunnellen, ja on miellyttävä otus myös maasta käsiteltynä.

Jälkeläiset
25.12.2013 fwb-t Cheska (i. fwb-o Mercer In)
18.09.2014 fwb-o Mimasto (i. fwb-o Machicado)

i. Juror evm
holst, trn, 172 cm
ii. Circulus † evm
holst, rn, 171 cm
ie. Lipsetti † evm
holst, m, 174 cm
e. Surkujärven Songbird † evm
fwb, rt, 151 cm
ei. Critical † evm
swb, trt, 157cm
ee. Socially † evm
xx, prt, 154 cm

Juror on jalo, hieman raskaamman sorttinen holsteiner. Se oli kansainvälisen tason amerikkalaisratsastajan Kathy Williamsin luottoratsu GP-luokissa aina 16-vuotiaaksi asti, jolloin se siirtyi eläkkeelle. Nykyään se viettää siitosoriin elämää uudella ruotsalaisella omistajalla, ja onkin ollut suhteellisen ahkerassa käytössä. Se vaikuttaa Saksassa, Ruotsissa sekä Suomessa, ja sillä on jo kolmisenkymmentä jälkeläistä. Kasvattajapiireissä Juror tunnetaan suurta laukkaa ja rauhallista luonnetta jättävänä oriina.

Circulus oli myöskin hieman tanakampi, mutta kaunis hevonen. Se oli kasvattajansa silmäterä, ja elikin koko elämänsä synnyinkodissaan. Ori oli nuorena ikäluokkansa parhaimmistoa ja toi kasvattajalleen kunniaa monilla palkinnoilla. 8-vuotiaana sen onnistui saada hankosidevamma, eikä se enää palannut aikaisemmalle tasolleen, vaikka paranikin suhteellisen nopeasti kisakuntoon. Circulus jätti jälkeensä kahdeksantoista jälkeläistä, joista kymmenen on jatkanut sukua. Ori lopetettiin 14-vuotiaana jalkavamman uusiutumisen vuoksi.

Lipsetti ihastutti kisakatsomoita suurella koollaan ja valtavilla askelillaan. Sillä kisattiin (ja jopa sijoituttiin) St. Prix Georges -luokissa 14:än ikävuoteen saakka. Tämän jälkeen se siirtyi siitoskäyttöön. Se varsoi seitsemän kertaa, ja periytti jälkeläisilleen erityisestä helppoa käsiteltävyyttä ja suurta kokoa. Lipsetti kuoli suolistobakteerista aiheutuneeseen myrkytykseen.

Surkujärven Songbird oli pienikokoinen ja siro suomalainen puoliverinen. Sillä kisasi suomalainen kilparatsastaja Katriina Wideroos, joka kouli tammasta Vaativa B-tason kouluratsun. Songbird oli äärimmäisen vaikea saada tiinehtymään, ja usean vuoden yrityksen jälkeen se onnistui jättämään jälkeensä vain yhden varsan. Songbird lopetettiin 18-vuotiaana omistajan talouden huononnuttua.

Critical oli Etelä-Ruotsissa syntynyt koulupuoliverinen, jolla kisattiin St. Prix Georges -luokissa. Critical oli tunnetusti kuumapäinen ratsu, ja sitä käytettiinkin usein vaatimattomilla tammoilla, tuomaan varsoille lisää kilpahevosen luonnetta. Critical kuoli suolenkiertymään 20:nä kesänään.

Socially oli Iso-Britanniassa syntynyt täysiveritamma, joka oli luonteeltaan tavattoman kiltti ja vähään tyytyväinen. Se tuotiin varsana Suomeen, ja sen ostaja suunniteli siitä kilparatsua niin este- kuin kenttäradoille. Valitettavasti Socially rikkoi jalkansa hätäännyttyään kuljetuskopissa, eikä päässyt kisakentille. Se eli lopun elämäänsä siitostammana itäsuomalaisella puoliverikasvattajalla.

estekuva  pääkuva  koulukuva
VIRTUAALIHEVONEN © Kairan
taustakuvasta kiitos www.subtlepatterns.com
perustietolaatikon koodista kiitos raitatossu.net/mayflower