virtuaalihevonen

PP-MVA Aura Brillé

Päiväkirja(Vanha) -- Valmennukset -- Tulokset


englannintäysiverinen
tamma, 152 cm
rautiaankimo (ee/aa/Gg)
s. 220508, Belgia (reaali)
kasv. Silke & Alexander Maes
om. Kairan, VRL-278

VaA/120cm/110cm (porras.)

VH13-006-0143 / PKK951

Aura Brillé lähti mukaan Belgiasta Kairanin spontaaniuden puuskan aikana. Kiltti pikkutamma on onneksi sopeutunut uuteen ympäristöönsä Pohjois-Norjassa oikein hienosti.

Täysiveriseksi Brille on ihmeellisen tyyni. Se on oikuton hoidettaessa ja hätääntyy harvoin ratsastettaessakaan, kunhan käsittelijä on johdonmukainen ja päättäväinen. Varmalla ratsastajalla tamma liikkuu pehmeästi sinne minne viedään, ja tekee töitä mielellään. Esteistä se nauttii, mutta lempialuetta on selvästi maasto. Uuden oppiminen käy suhteellisen helposti, ja tamma harjoitelee parhaillaan kärryn vetoa.

Brille on tuttavallinen niin ihmisten, hevosten kuin muidenkin eläinten kanssa, eikä pidä yksin jäämisestä.

Aura Brillé varsoi ensimmäisen kerran toukokuussa 2014, oriista Cyllarus.
Varsa Syracusia on norjalainen puoliverinen (NWB) ja väriltään rautias.

Brillen toinen varsa syntyi huhtikuussa 2018, oriista Mercer In.
Varsa Aura Vivifié on ruunikonkimo suomalainen puoliverinen (FWB).


i. Bruleras, USA
xx, rt, 158cm
ii. Brûlèrent, FRA
xx, rt, 166cm
ie. Carica, USA
xx, rn, 156cm
e. Caraméliser, BE
xx, rtkm, 153cm
ei. Boitant, GER
xx, rt, 160cm
ee. Fat Cat, USA
xx, rtkm, 154cm

Aura Brilléllä on varsin kansainvälinen suku.

Isä Bruleras on yhdysvaltalainen kouluori, jolla kilpaillaan kansainvälisellä tasolla. Ori on temperamenttinen ratsu, jonka suorituksen laatu vaihtelee. Urheilullisen rakenteensa ja mainion periyttävyytensä vuoksi se on kuitenkin melko suosittu kotimaansa puoliverijalostuksessa. Brulerasin omistaja tekee yhteistyötä Brillen kasvattajan kanssa, ja päätyi isävalinnaksi sitä kautta.

Isän isä Brûrèrent oli ranskalaissyntyinen täysiveriori, joka oli alun perin tarkoitettu laukkahevoseksi. Siitä olisi suvun puolesta pitänyt tulla mainio juoksija risuesteille, mutta sen rahkeet eivät loppujen lopuksi riittäneet sijoituksiin. Ori koulutettiin uudelleen ratsuksi, ja myytiin Yhdysvaltoihin. Myöhemmin sillä kisattiin rataesteillä 15-vuotiaaksi saakka, hyvin tuloksin. Brûlèrentillä oli kiitettävä rakenne, jota se periytti kahdellekymmenelle jälkeläiselleen hyvin. Ori oli hyväksytty jalostukseen Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Isän emä Carica oli yhdysvaltalaisen täysiverikasvattajan koulusukuinen siitostamma. Se oli moitteeton niin rakenteeltaan, kuin luonteeltaankin. Tamma lopetettiin pahan murtuman takia, mutta varsoi tätä ennen kuudesti.

Emä Caraméliser on kasvattajansa tyttären toinen kilpakumppani, ja pärjää hyvin niin esteillä kuin koulukilpailuissakin. Se on saanut kehuja pehmeistä liikkeistään ja ystävällisestä luonteestaan. Ulkomuodoltaan se on jokseenkin epäsopusuhtainen, mutta on silti päässyt ratsastajansa tahdosta jatkamaan sukuaan.

Emän isä Boitant oli tunnettu kestävyydestään, ja sillä olikin pitkä ura kenttähevosena. Sen takakorkeus ja suppuvarmaat eivät haitanneet suorituksia, mutta valitettavasti vähensivät sen suosiota siitosoriina. Luonteeltaan oria mainostettiin lempeänä ja tavattoman kuuliaisena. Jälkikasvua Boitantilla on yhdeksän hevosen verran.

Emän isä Fat Cat syntyi Yhdysvalloissa, ja sen nuori omistaja kilpaili sillä kouluradoilla kahdeksan vuotta. Tämän jälkeen tamma myytiin Eurooppaan. Tammalla oli rauhallinen ja itsenäinen luonne sekä tyydyttävä rakenne, ja sen sukua jatkaa kolme jälkeläistä.