Cheska

varsakuva pääkuva

  • Skp. Nimi : t. Cheska
  • Rotu : lämminverinen ratsuhevonen (FWB)
  • Säkä, Väri : 162 cm, rautias (e/Aa)
  • Syntynyt (ikä): 25.12.2013 (14v, oma)
  • Omistaja/Kasvattaja: VRL-278
  • Painotus: este-/kenttäpainotus (porrastetut)
  • Rekisterinumero: VH14-031-0072 / PKK1200
  • Koulutustaso: Va A / 160 cm / CIC4

Cheska on varmajalkainen ja luotettava kenttätamma, jota on ilo käsitellä. Se peri vanhemmiltaan rohkean ja kuuliaisen luonteen sekä mainion skoupin. Upean kisauransa jälkeen Cheska on siirtynyt siitostammaksi Etelä-Ruotsiin. Jälkeläiset
2018 rp-t Goldiclock (i. rp-o Clockmaker Nyewyn)

i. Mercer In
fwb, rn, 168 cm
ii. Zhelios evm
fwb, rn, 166 cm
ie. Vesicia evm
swb, trn, 168 cm
e. Jënks 21
fwb, m, 160 cm
ei. Juror evm
holst, trn, 172 cm
ee. Surkujärven Songbird † evm
fwb, rt, 151 cm

Zhelios on vähän romuluinen, raamikas esteruuna, joka kisaa suomalaisen ratsastajan alla kansallisissa luokissa. Siitä oli suunniteltu siitosoriita, mutta se pääsikin käyttöön vain yhden kauden ajaksi, sillä se ruunattiin nelivuotiaana (leikkauksen jälkeen hyvänlaatuiseksi paljastuneen) kasvaimen takia. Luonteeltaan Zhelios on kuulemma turvallinen, lehmänhermoinen ratsu, joka tekee mitä käsketään. Sillä on puoliveriseksi pieni ja ahtaanlainen laukka, mutta onneksi se ei ole periyttänyt tätä kolmelle jälkeläiselleen.

Vesicia on ruotsissa syntynyt estetamma, joka tuotiin Suomeen yhdeksänvuotiaana. Se on varsin jalo ja kaunis, ja onkin tunnetumpi hevoslehtien kansikuvatammana sekä näyttelyhevosena, kuin kisaratsuna. Sillä on kuitenkin hyvä skouppi ja ratsastettavuus, ja mikäli sen omistaja olisi keskittynyt kisaamiseen, olisi tamma hyvinkin voinut olla osa pohjoismaiden parhaimmistoa.Juror on jalo, hieman raskaamman sorttinen holsteiner. Se oli kansainvälisen tason amerikkalaisratsastajan Kathy Williamsin luottoratsu GP-luokissa aina 16-vuotiaaksi asti, jolloin se siirtyi eläkkeelle. Nykyään se viettää siitosoriin elämää uudella ruotsalaisella omistajalla, ja onkin ollut suhteellisen ahkerassa käytössä. Se vaikuttaa Saksassa, Ruotsissa sekä Suomessa, ja sillä on jo viitisenkymmentä jälkeläistä. Kasvattajapiireissä Juror tunnetaan suurta laukkaa ja rauhallista luonnetta jättävänä oriina.

Surkujärven Songbird oli pienikokoinen ja siro suomalainen puoliverinen. Sillä kisasi suomalainen kilparatsastaja Katriina Wideroos, joka kouli tammasta Vaativa B-tason kouluratsun. Songbird oli äärimmäisen vaikea saada tiinehtymään, ja usean vuoden yrityksen jälkeen se onnistui jättämään jälkeensä vain yhden varsan. Songbird lopetettiin 18-vuotiaana omistajan talouden huononnuttua.

VIRTUAALIHEVONEN © Kairan 2014
taustakuvasta kiitos www.subtlepatterns.com
perustietolaatikon koodista kiitos raitatossu.net/mayflower